dinsdag 15 april 2014

ongezuurde broden ; matzes

Vandaag was het mijn beurt om een post neer te zetten over creatief bezig zijn
(zie onze eerder posts over creatief bezig zijn:Citroen handscrub, De craft bijbel, en de sinaasappel kaars)
Alleen tijdens mijn zoektocht naar een leuke DIY dingen/tips, was ik zo lang bezig..

Dus toch maar even het schema omgooien en een ander stukje er van maken.

In Israël is er vandaag het feest van de ongezuurde broden.
De dag waarop Jezus de dood in ging zonder zonde.
Op deze site:feest van de ongezuurde broden  vind je veel informatie die over dit onderwerp gaan

Vandaag een recept voor de ongezuurde broden:
* 200 gram zuivere tarwebloem
* 3/4 kop koud water
* 2 el olijfolie en
* 1 tl zout
Elke smaakmaker uit de Bijbel kan toegevoegd worden: hysop, uien, knoflook, sesamzaad, zuurkruid enz.
Vermeng bloem, olijfolie en zout met water om deeg te maken. Kneed het deeg 3 minuten. Voeg de gekozen smaakmaker toe. Verdeel het deeg in 8 ballen. Plet ze tot ze dun en rond zijn en prik er gaatjes in met een vork. Bak ze één voor één in een koekenpan boven een heet vuur of 10 minuten op een ingevette kookplaat in een voorverwarmde oven (250 graden).


Maar mocht je niet zo van het kokkerellen zijn; je hebt ook gewoon matzes in de winkel liggen;)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten