woensdag 9 april 2014

Citroenen in je huis(houden)


Ja serieus, met citroenen schoonmaken.
Citroenen laten niet alleen je huiD er weer fris en stralend uitzien, maar ook je huiS!
**Budget tips**

  • Je kan citroenen gebruiken als luchtverfrisser, in je huis/kamer (zelfs handig voor op het toilet)Zet een gelijke hoeveelheid water en citroensap in een bakje en je zal merken dat er een heerlijke frisse geur door je kamer heen zal komen. Het helpt om vervelende luchtjes te laten verdwijnen.
  • Neem weer een gelijke hoeveelheid water , en uitgeperste citroenen. maar dit keer in een plantenspuit. Hier mee kun je o.a. het aanrecht, je tafel en de badkamer schoonmaken.
  • Leg een halve citroen in je koelkast, dit helpt tegen vieze, stinkende geuren in je koelkast 


gerdas almanak

  • Afschrik middel voor mieren, giet citroensap op plekken in je huis waar je liever geen mieren ziet. Mieren houden niet van citroenen dus zullen zeker deze plekken vermijden. (terwijl we dit typen, schieten we al in de lach, wie wilt er nu citroensap over de vloer hebben liggen? maar... nood breekt in dit geval wetten. Stop mieren overlast in je huis ;) )
  • Meng vier eetlepels citroensap met een halve liter water, om zo je ramen en spiegels te laten schijnen.
  • Voeg een theelepel citroensap of een stuk citroen toe in je vaatwasser, dit is voor een schoner en vet vrijer resultaat.
  • Citroen is echt een onwijs goede ontkalker, raar-maar waar. Ga met een halve citroen (vlees kant) over de plek die je schoon wilt hebben, probeer het bijvoorbeeld bij uw kraan. Goed insmeren met de citroen, even spoelen, drogen en je zult zien. Het schijnt weer helemaal als nieuw!



Nu hoort dit niet helemaal in het rijtje, maar als je vis en/of knoflook hebt gesneden blijven je handen vaak enorm ruiken. zelfs na stevig schrobben. Wrijf je handen in met citroensap en de geur zal weg gaan van de vis en knoflook. Ze zullen weer heerlijk ruiken!


en en en??? heb jij al iets uitgeprobeerd?
of, heb jij nog meer tips? laat het ons weten in een reactie hier onder, of email naar: sdays014@gmail.com









bron: stofzuigeren

Geen opmerkingen:

Een reactie posten