Recepten

De Caramel Shortcake

Bron: Laura's bakery
De Caramel Shortcake.

Ik was al tijden op zoek naar het recept voor zo'n soort 'cake' je hebt er verschillende benamingen voor. De cake kan je toch het beste beschrijven als een twix in een taartvorm.
Deze cake is echt overheerlijk!

Hij is best simpel om te maken, het is zelfs bij ons gelukt( de foto volgt onderaan de blog, deze foto van de bron zelf is een stukje heel erg veel meer mooier gemaakt, maar al zeggen we het zelf, die van ons is ook echt prachtig, goed en HEERLIJK gelukt)

RISICO: te overheerlijk en je wilt hem blijven eten!

Hier onder volgt het recept van de bron zelf.

Ingrediënten (26cm vorm – voor 14-16 personen)
Bodem
  • 120 gram boter
  • 55 gram suiker
  • snufje zout
  • 180 gram zelfrijzend bakmeel
Vulling
  • 60 gram boter
  • 1 blikje gecondenseerde melk (Friesche Vlag)
  • 4 el donkerbruine basterdsuiker
Topping
  • 200 gram melkchocolade
  • 40 gram witte chocolade
Bereiding bodem
Mix de boter, suiker en zout romig. Voeg het zelfrijzend bakmeel in gedeeltes toe en mix tot al het meel goed is opgenomen. Bekleed een ingevette vorm met het deeg. Prik gaatjes in de bodem en bak deze in 20 minuten gaar op 180 graden.
Bereiding vulling
Smelt de boter in een pannetje. Voeg de melk en suiker toe. Blijf roeren op een laag vuur tot alle suiker is opgelost. Zet dan het vuur hoger en blijf roeren met een garde. Breng het mengsel aan de kook en laat dit ongeveer 10 minuten koken terwijl je blijft roeren. De karamelvulling is klaar als deze genoeg is ingedikt. Giet de vulling op de afgekoelde koekbodem en verspreid dit met een spatel gelijkmatig in de vorm. Zet de taart in de koelkast zodat de karamel kan afkoelen.
Bereiding topping
Wanneer de karamel is afgekoeld, smelt je de melkchocolade au bain marie. Zodra alle chocola gesmolten is, haal je de kom van het pannetje water. Zet even opzij, de chocolade is warm genoeg en zal niet gelijk weer stollen. Doe de witte chocola ondertussen in een wegwerp spuitzak en smelt de chocola in de magnetron. Giet de melkchocolade in de vorm en verspreid deze egaal over de karamel. Knip nu het puntje van de spuitzak af en spuit lijnen van links naar rechts over de taart heen. Pak een mes of cocktailprikker en haal deze van boven naar beneden door de chocola heen, zo ontstaat het patroon op de taart. Dus eerst naar beneden, stukje opschuiven en dan naar boven. Dit blijven herhalen tot het patroon op de hele taart goed is.
Zet de taart in de koelkast zodat de chocola goed kan stollen.




Ga jij hem ook uitproberen? of heb je hem al uitgeprobeerd, stuur ons dan jou ervaring en foto, 
We zijn erg benieuwd naar jullie ervaringen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten