zondag 13 april 2014

BUDGET superfood

Superfood, van chia zaden tot goji bessen. Je hebt ontzettend veel verschillende soorten superfoods, maar ze hebben 1 ding dat hetzelfde is: ze zijn allemaal duur.

We willen jullie wat tips geven met BUDGET superfood :

Bramen 
Hallo antioxidant bommetje! Niet alleen bramen, maar ook andere bessen(: blauwe bessen, blauwe druiven, framboos) zitten ook vol met antioxidanten.
Antioxidanten zijn belangrijke stoffen voor een gezonde stofwisseling van het lichaam en hebben we nodig om zogeheten vrije radicalen (die in ons lijf komen door stress, luchtverontreiniging en roken) tegen te gaan. Daarnaast geven bramen je immuunsysteem een vette boost door de hoge dosis vitamine C





Boerenkool
Eyeopener: boerenkool is één van de gezondste groente ter wereld. In Amerika kun je inmiddels niet meer om ‘kale’ heen, maar ook in Nederland zijn we de groente aan het herontdekken. Het zit namelijk zo: boerenkool bevat 206% van de dagelijkse hoeveelheid vitamine A, 9% van de dagelijkse hoeveelheid calcium, 134% van de dagelijkse hoeveelheid vitamine C en 684% van de dagelijkse hoeveelheid vitamine K. Daarbij bevat één kopje boerenkool maar 33 calorieën.


Walnoten
Naast bijzonder smakelijk is de walnoot enorm gezond. Zo zit-ie tjokvol biotine, wat ervoor zorgt dat je lokken sneller groeien en minder snel afbreken. Maar walnoten bevatten ook Heel Veel omega-3 vetzuren en vitamine E wat je haar beschermt tegen schadelijke stoffen en zonnestralen. Daarnaast zit er in walnoten koper dat je natuurlijke haarkleur rijk en glanzend houdt. De keuze tussen een zak chips en een zakje walnoten lijkt ons eenvoudig.




Broccoli
volgens Amerikaans onderzoek vertraagt brocolli de effecten van het verouderingsproces. Daarnaast zit er een flinke bups vitamine C in broccoli, wat je immuunsysteem versterkt. 


Haver
daar zijn die antioxidanten weer. Ook haver zit er vol mee. Daarnaast veroorzaakt de (van origine glutenvrije) graansoort een vol gevoel, zodat je de rest van de dag niet te veel eet. Plus: in haver zitten veel fenolen, mineralen en vitamines. Worden we blij van. 




Hieronder Staan nog meer BUDGET superfoods aangegeven op verschillende plaatjes.

Heb jij nog meer tips voor gezonde Budget superfoods, 
laat een reactie achter of stuur ons een email: sdays014@gmail.com 





The local sector- cosmopolitan-speedyremedies- blauwe bes drenthe-ingredienten-boerenkool- dutchamazingnewsblog-livelovefruit-lush

Geen opmerkingen:

Een reactie posten